CargoTycoon - Forum - Zobacz temat - wybór "wyszstkich" miast przy puszczeniu aut na zlecenie

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina


Regulamin forum


Uwaga!!!
Jeden pomysł = Jeden temat. Masz kilka pomysłów? To załóż kilka tematów.
Jeśli zakładasz temat, prosimy o założenie ankiety, aby gracze mogli się wypowiedzieć. Wystarczą 3 opcje: Tak, Nie wiem, Nie.
A graczy prosimy aby nie pisali nic nie wnoszących postów typu: "jestem na tak", tylko prosimy o głos w ankiecie.



Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: wybór "wyszstkich" miast przy puszczeniu aut na zlecenie
PostWysłany: 07 Lis 2017, 11:38 
Offline

Rejestracja: 29 Wrz 2017, 11:33
Posty: 29
Witam,

Dziś, żeby puścić auta na zlecenie z innego garażu, trzeba wybrać garaż i zaznaczyć wszystkie auta (tylko danego typu na to pozwalają oczywiście), prosiłbym o dołożenie opcji "Wszystkie" w garażach, dzięki czemu można by było zaznaczyć wszystkie posiadane obecnie auta z naczepami danego typu we wszystkich garażach i jednym kliknięciem wysłać całą flotę na dane zlecenie.

Pozwoli to zaoszczędzić czas (zwłaszcza dla grających na telefonie).


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: wybór "wyszstkich" miast przy puszczeniu aut na zlecenie
PostWysłany: 07 Lis 2017, 12:07 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 24 Lis 2010, 18:31
Posty: 2196
Miejscowość: Lipniki
Niestety jest to możliwe tylko w przypadku Konwojów, a dlaczego ?
Proszę sobie wyobrazić 100 garaży po 100 aut, ile to trzeba wykonać obliczeń, a lista jaka się pokaże zawiesi telefon :/


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: wybór "wyszstkich" miast przy puszczeniu aut na zlecenie
PostWysłany: 07 Lis 2017, 15:52 
Offline

Rejestracja: 29 Wrz 2017, 11:33
Posty: 29
ale liste mozna sortowac po 100 aut, albo wprowadzic ograniczenie zeby pokazaywal wtedy "tylko" pierwsze 100 aut, wg mnie mozna tutaj szukac kompromisu.

Na moim przykladzie gdzie mam miedzy 5 a 25 aut w kazdym garazu bardzo bym chcial zeby mi chociaz w 100 to "pakowal" :D a obstawiam, ze nie jestem jedyny ktory skacze po garazach zeby wyslac wszystko co mu zjechalo a czesto to sa male ilosci nawet jesli w garazu jest wiecej aut.


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: wybór "wyszstkich" miast przy puszczeniu aut na zlecenie
PostWysłany: 07 Lis 2017, 16:50 
Offline

Rejestracja: 04 Lis 2017, 13:04
Posty: 51
a może po prostu zamiast azanaczać auta dać możliwość wybrania garaży z których maja te auta pojechać przy większych zleceniach to i tak puszcza sie wszystko co jest w danym garażu


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: wybór "wyszstkich" miast przy puszczeniu aut na zlecenie
PostWysłany: 07 Lis 2017, 20:48 
Offline

Rejestracja: 21 Gru 2016, 12:34
Posty: 253
Miejscowość: Rogów
Przy konwojach est to latwe wiec zacheca to graczy do rozbidowy jak tak dalej pojdzie to jednym kliknieciem wyslemy wszystko w calej europy wiec jestem na nie


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: wybór "wyszstkich" miast przy puszczeniu aut na zlecenie
PostWysłany: 07 Lis 2017, 23:10 
Offline

Rejestracja: 29 Wrz 2017, 11:33
Posty: 29
Cronox1987 napisał(a):
Przy konwojach est to latwe wiec zacheca to graczy do rozbidowy jak tak dalej pojdzie to jednym kliknieciem wyslemy wszystko w calej europy wiec jestem na nie


ale co ma rozbudowa do tego, przecież 100 miejsc w garażu to minimum 100 dni grania.
ja dążę do konwoji ale ciężko się wysyła auta z 30 garaży po 5 czy 10 z każdego, zwłaszcza ze mam rożne naczepy i muszę sprawdzać gdzie co stoi puste.
Przez to mam ze 100 wolnych miejsc w rożnych garażach bo nie chce mi się klikać i wysyłać po 2-5 aut a co za tym idzie mniej przewożę i mniej zarabiam.

obstawiam, że nie jestem jedyny który ma ten problem.

rozumiem, że inni wcześniej tak mieli i dawali radę, ale nie rozumiem, dlaczego kolejni nie mogą mieć lepiej.


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: wybór "wyszstkich" miast przy puszczeniu aut na zlecenie
PostWysłany: 08 Lis 2017, 12:51 
Offline

Rejestracja: 29 Wrz 2017, 11:33
Posty: 29
Pamiętajcie Panowie, że to jest gra, czyli forma zabawy i rozrywki i powinna być robiona tak, żeby była łatwa i przyjemna, przecież nie będę się zwalniać z pracy, albo rozwodzić, żeby móc grać :)

Admin może sprawdzić sam sobie po przelewach, a reszta zobaczyć po ilości moich unikatów, że uważam grę za ciekawą i rozwojową, a pisząc o jakiś zmianach piszę po to, żeby grę (czyli rozrywkę) uprzyjemnić.

Napisałem wcześniej, że poruszam temat, ale nie narzucam jak ma to wyglądać, natomiast liczę na jakiś kompromis, bo jest to rzecz, która zajmuje w pewnym momencie gry zbyt dużo czasu i sprawia, że nie da się optymalizować działania firmy, a przecież na tym ta gra polega :)


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: wybór "wyszstkich" miast przy puszczeniu aut na zlecenie
PostWysłany: 08 Lis 2017, 14:46 
Offline

Rejestracja: 11 Sty 2015, 11:17
Posty: 286
Miejscowość: Sosnowiec
Zrób sobie porządek w garażach i nie będziesz miał problemu. Jeden garaż jeden typ i po sprawie.


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: wybór "wyszstkich" miast przy puszczeniu aut na zlecenie
PostWysłany: 08 Lis 2017, 15:48 
Offline

Rejestracja: 29 Wrz 2017, 11:33
Posty: 29
MatteoG napisał(a):
Zrób sobie porządek w garażach i nie będziesz miał problemu. Jeden garaż jeden typ i po sprawie.



ale oczywiście, że tak mam.

To nie ma nic do tego.
Chodzi mi o to, żeby była możliwość połączyć auta z małych garaży 2,5,10 miejsc postojowych i puścić na jedno zlecenie.
Wg mnie to naprawdę spora oszczędność czasu, którego każdy z nas przecież nie ma za wiele na granie.

nawet może być jakiś limit, że łączy tylko garaże do wielkości X czy Y albo jak pisałem wcześniej, że wyszykuje tylko 100 aut i koniec.


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: wybór "wyszstkich" miast przy puszczeniu aut na zlecenie
PostWysłany: 08 Lis 2017, 21:11 
Offline

Rejestracja: 18 Gru 2012, 20:10
Posty: 56
Krecik_Gdynia napisał(a):
MatteoG napisał(a):
Zrób sobie porządek w garażach i nie będziesz miał problemu. Jeden garaż jeden typ i po sprawie.



ale oczywiście, że tak mam.

To nie ma nic do tego.
Chodzi mi o to, żeby była możliwość połączyć auta z małych garaży 2,5,10 miejsc postojowych i puścić na jedno zlecenie.
Wg mnie to naprawdę spora oszczędność czasu, którego każdy z nas przecież nie ma za wiele na granie.

nawet może być jakiś limit, że łączy tylko garaże do wielkości X czy Y albo jak pisałem wcześniej, że wyszykuje tylko 100 aut i koniec.


Generalnie wysłanie 100 aut zajmuje jakieś max 5min nie mając konta premium. Z premium jest to kilkanaście razy szybsze, gra jest na tyle prosta i szybka w obsłudze, że paroma kliknięciami wysyłasz kilkaset aut na raz, może warto zmienić taktyke grania i nie walić ilości garaży tylko rozbudować obecne to pewnego stopnia i dopiero się zabierać za kolejne ;) co do pomysłu nie ma ankiety, jest to zbędne. JESTEM NA NIE :mrgreen:

_________________
Criss/Byczek/VosDa


Góra
 Profil  
 
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

Szukaj:
Skocz do:  
cron

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group alveo