Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina




Zamknięte forum Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 4 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Zlecenia powrotne
PostWysłany: 06 Kwi 2017, 18:44 
Offline

Rejestracja: 06 Kwi 2017, 18:10
Posty: 2
Na wstępie chciałbym zaznaczyć że rozwijam pomysł z forum http://forum.cargotycoon.pl/viewtopic.php?f=191&t=4661

Obecnie, żeby dodać zlecenie powrotne musimy wejść w Menu->Główna, następnie znaleźć odpowiednią ciężarówkę i ustawić zlecenie.

Z mojej strony to wygląda tak: mam kilkanaście garaży w każdym po 4 typy towarów/naczep. Żeby złapać zlecenie powrotne startuje w przetargach, biorę ze spedycji lub w ostateczności szukam zlecenia z "miasta" po wysłaniu samochodów.

Jeśli jestem na kompie to mam otwarte przynajmniej 2 zakładki (podgląd samochodów i podgląd dyspozytorni). W dyspozytorni mam kilkadziesiąt zleceń i muszę znaleźć 2 pasujące do siebie, następnie przechodzę na podgląd samochodów żeby złapać np. kontenery z okolicznych miast i wysłać je w drogę. Między czasie jeśli tonaż obydwu zleceń nie jest podobny trzeba kontrolować ile ciężarówkę wysłać... Następnie wracam na stronę główna żeby przelecieć prze 30-40 zakładek i kliknąć na każdą grupę samochodów żeby dodać zlecenie powrotne. Jest to strasznie upierdliwe przy większej ilości zleceń.

Na komórce jest masakra.


*****************************************************************************
Rozwiązanie 1
Proponuje w dyspozytorni, po kliknięciu na zlecenie dodanie opcji "zlecenie powrotne" (np. zaznaczenia jakiegoś pola). Po zaznaczeniu wyświetlała by się lista zleceń, które mam już zakontraktowane z danego miasta i będziemy mogli od razu ustawić zlecenia w obie strony.
Jeśli nie mamy zlecenia powrotnego, to tzw. zlecenia z miasta były by wyszukiwane podobnie jak do tej pory po wysłaniu ciężarówek.

Rozwiązanie 2
Jeżeli pierwszy pomysł nie mógłby być zrealizowany proponuję dodać w dyspozytorni wyszukiwanie zleceń po miastach. obecnie można wybrać tylko te miasta w których ma się garaże. Może udało by się rozszerzyć tą listę o miasta do których ma się zakontraktowane zlecenia.

Co o tym myslicie?


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: Zlecenia powrotne
PostWysłany: 07 Kwi 2017, 12:39 
Offline

Rejestracja: 21 Gru 2016, 12:34
Posty: 278
Miejscowość: Rogów
Przeciez masz w dyspozytorni wybor miasta startowego i docelowego a poza tym zrob porzadki w garazach jeden pod dany typ i po problemie


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: Zlecenia powrotne
PostWysłany: 16 Kwi 2017, 20:41 
Offline

Rejestracja: 20 Paź 2015, 19:13
Posty: 195
Fajnie sie klika w 8 typow z jednego jak ktos lubi (:


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: Zlecenia powrotne
PostWysłany: 02 Maj 2017, 22:00 
Offline

Rejestracja: 21 Gru 2016, 12:34
Posty: 278
Miejscowość: Rogów
Ja gram na apce i jest ok. Tak jak pisalem nie mozna (majac kilkanascie garazy) podzielic ich na dany typ? Druga sprawa jak wyslesz jedno wejdz w glowna zlecenia i na dole jest opcja powrot ustaw nie i nie musisz klikac 50 zakladek. A jak ktos sobie zycie sam chce utrudnic to jego sprawa


Góra
 Profil  
 
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Zamknięte forum Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 4 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

Szukaj:
Skocz do:  

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group alveo