berjed napisał(a):
w Polsce masz 56 miast (...)
szczerze nie uważam by kolejne miasta były potrzebne i tak dołożonych zostało ich tyle że pobudować sie nie ma szans wszędzie a nawet po kilka w każdym państwie...
Zgadzam się z przedmówcą. Nie ma sensu dokładać nowych lokalizacji w przypadku gdy już mamy bardzo gęstą siatkę miast. Jedyne co zastanawia mnie to nierównomierne rozłożenie zagęszczenia w poszczególnych krajach. Albania czy Azerbejdżan biją na głowę co do liczby grywalnych miast takie kolosy jak Włochy czy Hiszpania. Nie wspomnę nawet o dysproporcji Bułgarii i Rumunii.
Pytanie: czy umiejscowienie konkretnych lokalizacji jest czymś uwarunkowane? Przemysł, baza logistyczna, węzły przeładunkowe? Jakie są kryteria by konkretne miasto stało się miejscem budowy garażu? I czy w ogóle powinno znaleźć się na mapie gry?
Ale to chyba temat na kolejną ankietę...
speedy napisał(a):
Ja bym skłonił się za dodaniem do gry skandynawii, ale właśnie problemem są przeprawy i jeśli gracze zgodzą się aby to działało nie tak jak w przypadku Wielkiej Brytanii, czyli że wybieramy przeprawę to możemy myśleć nad dodaniem Skandynawii (która działałaby tak jak trasa Warszawa -> Kraków)
Popieram pomysł ale... powinien być racjonalny tj. zgodny z tym co pisałem powyżej.