Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina




Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 69 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Serwer łączący stare światy
PostWysłany: 19 Paź 2018, 23:49 
Offline

Rejestracja: 19 Paź 2018, 23:18
Posty: 1
Hmm, a dlaczego trzeba obniżać zaraz miejsca w garażach? Zamiast obniżyć to można powiększyć liczbę miejsc na tych światach co maxymalny limit to 100, jakby podnieść do 150 miejsc to wtedy gracze maja większa możliwość wybicia się do góry, za tym idzie większy tonaż oraz zarobki.


Jestem na Tak, jeżeli nic się nie straci i wszystko będzie tak jak do tej pory.

Spedycja -- a co ze spedycjami jedno osobowymi ? Z jedno osobowej spedycji nie da się wyjść i za dzień do niej wrócić, trzeba ją rozwiązać, i czas rozwijania spedycji pójdzie na marne, a po połączeniu światów trzeba założyć sobie od nowa ?



Adach S2


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: Serwer łączący stare światy
PostWysłany: 20 Paź 2018, 06:43 
Offline

Rejestracja: 21 Wrz 2017, 13:42
Posty: 45
@Diamond:
Pisałem, byś skończył ten żałosny atak ad persona, nie jest to temat tego watku.
Dzięki ze przedstawiasz moje osiągnięcia, dla pełnego obrazu uzupełnie o komplet, gdyż wybiórczo ocena jest myląca...
1 S7- 1 miejsce wynik 4137 Gpkt- ( wynik porównywalny z M1 S4-konwoje mniejsze pomimo róznicy 3-4 lat)
2.S6-4 miejsce wynik-3278 Gpkt- dołaczyłem po ponad roku od startu serwera
3.S3-16-miejsce wynik 1903 Gpkt-dołaczyłem ok 3 lat od startu serwera
na S4 to gra minimalna jak mówi nick Mini44.
myślę że mam ogląd na rózne serwery i moge porównywać, w przeciwieństwie do kogoś co gra na jednym serwerze i twierdzi, że jego jest najlepszy.

Co do malkontenta: uzyłem tego sformułqawanie dokładnie 1 raz cytuję:
"Speedy nie patrz na głosy malkontentów, bo ci zawsze sie znajdą, łacz:)"
koniec cytatu
Wypraszam sobie wkładanie w moje usta/pióro słów/ tekstu, którego nie wypowiedziałem/ nie napisałem
Skoro zakwalifikowałeś sie do tej grupy sam, to gratuluje.

Miało być EOT dla tego gracza, ale riposta konieczna, po kolejnym ataku ad persona.

_________________
S3-RicciS3
S4-Mini44
S5-Plymouth
S6-Ricci
S7-RicciS7


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: Serwer łączący stare światy
PostWysłany: 20 Paź 2018, 07:56 
Offline

Rejestracja: 11 Paź 2017, 19:59
Posty: 29
Chyba zrobię tak, że połączymy S6 i S7 aby podnieść poziom rywalizacji, zablokuję możliwość rejestracji (staniecie się światami zamkniętymi) a za rok dam możliwość przeniesienie konta z S8 na "Łączony", nazwiemy go http://www.elite.cargotycoon.pl, a po roku damy możliwość przeniesienia się z S8.

Jednakże jest inny problem, z czasem, jak każdy, tak i my dochodzimy do pewnych wniosków i uważam, że powinniście na tym świecie "Elite" być skorzy do zmian jakie zaszły na S8... A kiedyś pojawią sie kolejne zmiany ( w każdej grze są zmiany, sezony, czy aktualizacje zmieniające balans gry). Inaczej to nie będzie sensu bo S8 będzie się już deko różniło od S7 itd itd. Co więcej świat "Łączony byłby traktowany jako delikatnie testowy" czyli to u Was byśmy cały rok pracowali nad zmianami a po roku wypuszczali kolejny świat z "nowinkami". Co Wy na to?

Jestem na tak

Mam tylko pytanie o spedycje: jak to ma dokladnie wygladac? Moja propozycja jest taka: w spedycji zostaje tylko jej wlasciciel ( spedycja ma zachowana rozbudowe siedziby spedycji i dzial technologiczny) i kazdy moze do niej dolaczyc po zlaczeniu. Tak to planujecie? Bo w innym wypadku to bedzie rok badan na marne.


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: Serwer łączący stare światy
PostWysłany: 20 Paź 2018, 08:38 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 24 Lis 2010, 18:31
Posty: 2354
Miejscowość: Lipniki
Proszę skończyć te personalne dyskusje, bo odbiegają od tematu.

Aktualnie mi w planach będzie stworzenie serwera i przeniesienie kont tylko z s6 i s7.

BiaTrans napisał(a):
Mam tylko pytanie o spedycje: jak to ma dokladnie wygladac? Moja propozycja jest taka: w spedycji zostaje tylko jej wlasciciel ( spedycja ma zachowana rozbudowe siedziby spedycji i dzial technologiczny) i kazdy moze do niej dolaczyc po zlaczeniu. Tak to planujecie? Bo w innym wypadku to bedzie rok badan na marne.


Przeniesienie spedycji gdy jest w niej tylko właściciel to nie problem. Więc nie będzie problemu z przeniesieniem budynków.
Ale myślę też nad sposobem przeniesienie całych spedycji. Czyli ze wszystkimi graczami, więc możliwe że też damy tak radę.

Proszę nie obawiać się że jakieś konta zostaną "zgubione" będzie to się odbywało za Waszymi zgodami, bo nie będziemy przenosić wszystkich kont, tylko tych graczy którz grają i wrócą za jakiś czas :)
Aha i proszę aktualnie nie oczekiwać że system łączenia powstanie w tym roku. Ten pomysł wyskoczył trochę "z kapelusza" a miałem zaplanowane inne rzeczy.

Myślę jeszcze nad rozwiązaniem które pozwoliłoby cieszyć się starym graczom na nowych światach. Czyli taka sytuacja jak teraz S8 powstaje i chciałbym aby nawet graczy który już mógł na Nim zagrać i cieszyć "nowszymi rozwiązaniami". I myślę nad tym żeby można było łączyć nowe konto z S8 wraz ze starym na świecie "elite". Aby ten czas jaki gracz poświęci na nowym świecie S8 został dodany do konta na świecie "elite".
Oczywiście byłyby ograniczenia, które nie pozwoliłyby na jakieś oszustwa.


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: Serwer łączący stare światy
PostWysłany: 20 Paź 2018, 13:30 
Offline

Rejestracja: 16 Maj 2016, 10:23
Posty: 130
też miałem nic nie mówić bo w sumie mnie temat przenoszenia nie dotyczy, mam co prawda 2 konta ale na s6 od dawna nie gram więc równie dobrze można je skasować.
od siebie nic nie dodam bo wszytko zostało powiedziane.

Speedy, rada: na pewno wielu docenia to że pytasz nas o zdanie ale nie da się wszystkich zadowolić i czasami po prostu trzeba postawić na swoim
Druga sprawa że tak już mamy że chętniej krytykujemy niż chwalimy więc po prostu Ci co popierają pomysł nic nie mówią. ankieta pewnie by to pokazała

A co do przeciwników, ciekawe co powiedzą kiedy już konta zostaną przeniesione i zostaną sami na swoim świecie. Jak się będą dalej upierać to zablokujesz zakup czeków a jak się skończy Premium to zamkniesz serwer i tyle

Z całego wątku na pewno da się wybrać kilka przydatnych wskazówek więc trzeba poukładać temat i do roboty :)


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: Serwer łączący stare światy
PostWysłany: 20 Paź 2018, 15:28 
Offline

Rejestracja: 21 Lip 2015, 14:45
Posty: 50
speedy napisał(a):
Aktualnie mi w planach będzie stworzenie serwera i przeniesienie kont tylko z s6 i s7.


Trochę smutne że słowa kilku osób ze "starych" serwerów (tych posiadających limit 150 aut) spowodowaly ze porzucamy prace nad stworzeniem jednego wielkiego serwera, przecież na tych tzw starych S grają setki graczy, a nie tylko te 4 czy 5 osob...

Zmiany i inne aktualizacje zmieniające rozgrywkę są w każdej grze , więc nie rozumiem dlaczego się tak łatwo poddawać, więcej wiary.

Z mojej strony mogę powiedzieć że potrzebujemy takiego łączenia czy tego chcemy czy nie, ta zmiana jest nieuchronna.
A czy limit aut będzie 150, 100 czy nawet 50 żaden problem bo przecież każdy otrzyma taki sam limit.

Czy beda magazyny czy nie, niech gracze nie wymyślają, przeciez możemy je kiedyś dostosować do nowych duzych aut, choć obecnie nie wiedze w tym temacie ruchu, mimo że od 2015 nie wysyłam nic z magazynów cały czas jestem top1 .

Jeśli mogę skomentować te porównanie rankingu między s6,7, czy starymi S
może przypomnę że kiedyś nie było tak łatwo jak teraz że na wszystko jest Multi 1 klik i dodatkowo autka miały znacznie mniejsze ładowności A i stawki były mniejsze. Nie było konkursów z mega kasą i progresji.
Kiedyś każdy walczył o każdy kilometr A teraz szkoda słów...
Kiedyś szczytem było posiadanie garażu konverticow 4 200 000 kg A teraz kupujesz o tego samego garazu unikat w konwoju 20 000 000 kg i kto zrobi szybciej kasę do rankingu...
Nie licytujcie się bo takie są fakty.

Ale właśnie by ten wieloletni (często od 2012) roku dorobek nie poszedł na marne musimy połączyć serwery bo graczy jest naprawdę mało (Na tych starszych).

Speedy ponawiam prosbe, to może aby nie robić zbyt wielkiego zamieszania ze wszystkiami S, zrobic nawet tymczasowo jak mówiłem serwery s2-s5 do jednego worka, do czasu aż gracze się oswoją, po czym dodamy wymogi technologii do wszystkich aut i zmniejszymy ładowność zgodnie z przelicznikiem z 150 do 100 miejsc, minie trochę czasu i połączymy ten twór z S6-S7 .


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: Serwer łączący stare światy
PostWysłany: 20 Paź 2018, 16:53 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 24 Lis 2010, 18:31
Posty: 2354
Miejscowość: Lipniki
P3PSI napisał(a):
Ale właśnie by ten wieloletni (często od 2012) roku dorobek nie poszedł na marne musimy połączyć serwery bo graczy jest naprawdę mało (Na tych starszych).

Speedy ponawiam prosbe, to może aby nie robić zbyt wielkiego zamieszania ze wszystkiami S, zrobic nawet tymczasowo jak mówiłem serwery s2-s5 do jednego worka, do czasu aż gracze się oswoją, po czym dodamy wymogi technologii do wszystkich aut i zmniejszymy ładowność zgodnie z przelicznikiem z 150 do 100 miejsc, minie trochę czasu i połączymy ten twór z S6-S7 .
Ja zawsze będę otwarty na łączenie do jednego, szczególnie że jak wykonam łączenie S6 i S7 to podłączenie S2 czy innego nie będzie problemem, ale niestety trzeba być otwartym na pewne zmiany. Bo zmiany muszą być i będą to zmiany dla każdego czy to będzie gracz z S2 czy S7.


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: Serwer łączący stare światy
PostWysłany: 20 Paź 2018, 21:33 
Offline

Rejestracja: 20 Kwi 2016, 10:23
Posty: 106
Speedy mi pomysł łączenia jak najbardziej odpowiada, jeżeli nie jest to do wykonania w tym roku to może do wiosny Dasz radę :)
Natomiast nie mam zachwytu nad s8 bo jakoś nie widzę w Sobie na tę chwilę chęci do grania od początku 1 autem solowym, wejdę tam zobaczyć co to za nowości, ale jak będzie tam z moją wytrwałością to nie wiem. Jak pomyślę nad czasem potrzebnym na badania to już całkiem brakuje mi chęci. Natomiast serwer elitarny, jak najbardziej TAK.
Tak zastanowiło mnie teraz łączenie spedycji z różnych światów? Przecież nie jest teraz tak, że razem jesteśmy w spedycji na s6 i np. na s7 ? z kim innym jestem na s6 a z kim innym w spedycji na s7 . To startując w konkursach będę widział ilości towaru i czas do końca w 2 spedycjach? dobrze myślę? No ale nic straconego, trochę czasu jeszcze zostało wiec pożyjemy i zobaczymy!
Speedy tylko, żeby pomysł nie umarł po nowym roku?

_________________
S6 - RedByk666VIP
S7 - RedByk666

Spedycja V.I.P. Transport


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: Serwer łączący stare światy
PostWysłany: 20 Paź 2018, 23:51 
Offline

Rejestracja: 16 Maj 2016, 10:23
Posty: 130
RedByk666: gdzieś wcześniej była propozycja żeby w profilu gracza były wymienione powiązane konta a jeśli to będzie widoczne to gracze sami zrobią z tym porządek. no chyba że jesteś właścicielem obydwu to jest kłopot.
ale jak się zacznie już na poważnie działać to na wszytko się znajdzie rozwiązanie a podobnych mniejszych problemów na pewno będzie więcej


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: Serwer łączący stare światy
PostWysłany: 21 Paź 2018, 02:18 
Offline

Rejestracja: 17 Cze 2018, 05:47
Posty: 15
Ktoś napisał że łączenie jest rzeczą naturalną. Pełna zgoda.Lecz również umieranie jest rzeczą naturalną. Żaden serwer jak byś go nie nazwał nie będzie nieśmiertelny. Będzie umierał bo żyje.Poprostu ja to nazywam zmęczeniem materiału.Czy połączenie serwerów temu zapobiegnie na pewno nie ale na pewno opóżni to zjawisko. Chyba to nie będzie złoty środek który uzdrowi sytuacje.Zaznaczam nie jestem przeciwnikiem połączeń.Dużo osób gratuluję i życzy powodzenia Tobie otwarcia S 8 ja też dołączam do nich ale niestety nie będę na nim grał.Powód podobnie jak przedmówca nie chce zaczynać od 1 samochodu i przechodząc od nowa serie żmudnych badań itp.Dla kogoś nie ma różnicy czy ma się 50 100 czy 150miejsc ważne że wszyscy mają po równo. Dla mnie ma ponieważ miałem 150 i nie chcę się uwsteczniać w tej zabawie-już to przerabiałem.Coś mi mówi że mój czas na CT się kończy a może się mylę


Góra
 Profil  
 
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 69 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

Szukaj:
Skocz do:  

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group alveo