CargoTycoon - Forum -
https://forum.cargotycoon.pl/

Podgląd na przedsiebiorstwo
https://forum.cargotycoon.pl/viewtopic.php?f=186&t=3571
Strona 2 z 6

Autor:  BlackWROL [ 09 Lut 2014, 00:24 ]
Temat postu:  Re: Podgląd na przedsieobiorstwo

czarnypies napisał(a):
Co do statystyk..
http://forum.cargotycoon.pl/viewtopic.php?f=202&t=3520
Można się podpiąć i coś dorzucić swojego zapraszam. ;)

Co do wątku pomysł mi się podoba, ale na razie nie mam żadnej koncepcji jakby to miało wyglądać.

Pod linkiem jest propozycja odnośnie statystyk itp dotyczących spedycji dlatego nie wypowiadałem się pod tamtym tematem. Gdybyś rzuciła szerszą propozycję o ogólny panel "zarządzający" dla spedów i dla indywidualnych to bym się rozpisał! Jak wspominałem i jak wiesz mi osobiście brakuje takiej "gospodarczej" zakładki!

Autor:  Raptor [ 09 Lut 2014, 00:52 ]
Temat postu:  Re: Podgląd na przedsieobiorstwo

Ja chciałbym grać w takie CT, wygląd miasta:

Image


Do tego:
    - możliwość zdecydowania, gdzie który budynek ma stać jeśli chodzi o te, które sami stawiamy (garaż, magazyn, budynek administracyjny)
    - zmiana wyglądu budynków w momencie ulepszania/rozbudowy i może jakiś śnieg na dachu w zime :P

Po kliknięciu w któryś z budynków wyskakuje odpowiednie ładne graficzne, gdzie to możliwe menu zarządzania :mrgreen:

A jeśli jeszcze będą się ruszały niektóre elementy, jak np. nasze wracające lub wyjeżdżające ciężarówki to miazga :lol:

Autor:  R0M [ 09 Lut 2014, 01:01 ]
Temat postu:  Re: Podgląd na przedsieobiorstwo

R0M napisał(a):
jedynie wprowadzacie takimi zbednymi rzeczami zamet
znów wszyscy beda musieli poznawac interfejs od nowa



proponował by jesli to chcecie naprawde wprowadzic to to aby gracze wybierali w opcjach czy chca to właczyc czy nie

pozdrawiam

Autor:  Viserion [ 09 Lut 2014, 08:12 ]
Temat postu:  Re: Podgląd na przedsieobiorstwo

A co się stało z moim postem? Ktoś tu krytyki nie znosi. Skoro argumentów brak to najlepiej post skasować :D

Autor:  PolishTruck [ 09 Lut 2014, 08:16 ]
Temat postu:  Re: Podgląd na przedsieobiorstwo

Nie rozumie do końca.
Chodzi Ci o to aby zamiast prostego menu było menu z "obrazkami" ??

I co do propozycji ROM-a jestem jak najbardziej na tak ponieważ ktoś może mieć wolnego neta i mu to zamulać moze.

Raptor to nie jest Rail nation, poza tym zbyt bajeczny wyglad dla mnie....

Autor:  Arcze [ 09 Lut 2014, 08:40 ]
Temat postu:  Re: Podgląd na przedsieobiorstwo

speedy - trochę rozumiem o co chodzi, ale nie mam pojęcia jak chcesz to połączyć. Jeśli tak jak mi udało się do tego dojsć wczoraj wieczorem i dziś rano (i tu i tu niewyspany) to nie wyjdzie ;P

Zrób jakiś przykładowy obrazek jak by o miało wyglądać - juz nawet bez grafik, tylko napisy żeby było szybciej i od tego można zacząć dyskusje. Bo tak każdy co innego sobie może wyobrazić - w moim wypadku jest to katastrofa ;)
Zresztą jestem leniwym człowiekiem - ciężko byłoby mi przywyknąć.

Chyba że z tym wiąże się całkowita zmiana wszystkiego, co ułatwi jakoś granie :)

Autor:  speedy [ 09 Lut 2014, 08:51 ]
Temat postu:  Re: Podgląd na przedsieobiorstwo

Viserion napisał(a):
A co się stało z moim postem? Ktoś tu krytyki nie znosi. Skoro argumentów brak to najlepiej post skasować :D

Nic nie zostało skasowane.

Jak to miałoby wyglądać? Coś na styl tego co wkleił Raptor.

Autor:  Avantasia [ 09 Lut 2014, 08:59 ]
Temat postu:  Re: Podgląd na przedsieobiorstwo

podstawowe pytanie, czy serwer nie obciazy to za bardzo

Autor:  pawel89waw [ 09 Lut 2014, 09:24 ]
Temat postu:  Re: Podgląd na przedsieobiorstwo

Speedy jestem za taki podglądem przedsiębiorstwa lecz jak to napisał jeden z graczy niech to będzie opcja do wyboru bo nie każdy może chcieć nowego wyglądu.

Autor:  mmp [ 09 Lut 2014, 09:41 ]
Temat postu:  Re: Podgląd na przedsieobiorstwo

Jedno pytanie: Po co ?
Cargo takie jak jest niech zostanie, menu i podgląd jest idealne, wszystko czytelne na swoim miejscu bez zbędnych dodatków.
Jeśli już na prawdę chcesz coś zmienić to wprowadź nową skórkę do gry i tyle, moim zdaniem nic więcej "ulepszać" nie trzeba.
Wygląd na podobieństwo obrazka co wkleił Raptor daje niektórym graczom +kilka dobrych sekund odświeżania strony, zanim załadują się wszystkie grafiki itp.
Moim zdaniem to zbędne, ale możesz też pomyśleć nad wyborem opcji jak pisali wyżej gracze, że możliwość używania tego interfejsu co jest lub przełączenie na ten nowy co masz zamiar wprowadzić.

Strona 2 z 6 Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/