Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina




Zamknięte forum Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 22 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: [DYSKUSJA] Budynek administracyjny - automatyczne płacenie
PostWysłany: 15 Lis 2013, 11:02 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 24 Lis 2010, 18:31
Posty: 2406
Miejscowość: Lipniki
W związku z tematem:
viewtopic.php?f=14&t=3379&start=0

Jakbyście sobie wyobrażali automat do płacenia rachunków?
Na pewno im większy lvl, tym większa ilość rachunków możliwa do spłacenia, tym także jeszcze większe koszty utrzymania.

I jak to słusznie gracze zauważyli automat musiałby się włączać w nocy. Podczas przerwy technicznej.

Czekam na propozycje lvl, ilości rachunków, kosztów.

Oczywiście musi być też opcja wyłączenia tego automatu.


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: [DYSKUSJA] Budynek administracyjny - automatyczne płacen
PostWysłany: 15 Lis 2013, 11:22 
Offline

Rejestracja: 10 Wrz 2013, 10:57
Posty: 142
Miejscowość: Toruń
niezrozumiałem o co chodziło wiec kasuje post :)
teraz juz rozumiem jak wpadne na pomsyl to napisze :P


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: [DYSKUSJA] Budynek administracyjny - automatyczne płacen
PostWysłany: 15 Lis 2013, 14:36 
Offline

Rejestracja: 23 Lis 2012, 13:19
Posty: 17
nazwa: BIURO RACHUNKOWE
1 poziom obsługuje 1 miasto
10% doliczone do rachunku za płacenie z automatu
koszt budowy i utrzymanie jak budowa budynku administracyjnego


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: [DYSKUSJA] Budynek administracyjny - automatyczne płacen
PostWysłany: 15 Lis 2013, 15:12 
Offline

Rejestracja: 14 Kwi 2013, 15:46
Posty: 323
1 poziom na 1 miasto? Trochę nie bardzo. Dlaczego? Bo pewnie trzeba będzie podzielić rachunki na miasta, a powinny być ogólnie.
bardziej coś w stylu 50 rachunków na 1 poziom, albo jak gdzies ktoś pisał - zatrudnianie księgowych - 1 księgowy na 100 rachunków, i oczywiście odpowiednio opłacani powinni być, a nie 25zł dziennie.


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: [DYSKUSJA] Budynek administracyjny - automatyczne płacen
PostWysłany: 15 Lis 2013, 15:53 
Offline

Rejestracja: 19 Gru 2011, 20:16
Posty: 2
Ja proponuje tak jak kolega Sotnem, z drobną różnicą.
*Nowy budynek: Biuro Rachunkowe
*5% ze wszystkich rachunków jakie chce spłacić automat (przy lepszych graczach rachunki są ogromne)
*na każdy 1 poziom budynku przypada 25 rachunków możliwych do spłaty dziennie (gracze na niższych poziomach płacą tak czy siak ręcznie, lecz ci którzy już trochę grają, mają dużo kasy na rozbudowy)
*cena za rozbudowę
1lvl - 10'000 PLN -25 rachunków
2lvl - 40'000 PLN -50 rachunków
3lvl - 160'000 PLN -75 rachunków
4lvl - 320'000 PLN -100 rachunków
5lvl - 1'280'000 PLN - 125 rachunków
6lvl - 5'120'000 PLN - 150 rachunków
7lvl - 20'480'000 PLN - 175 rachunków
8lvl - 81'920'000 PLN - 200 rachunków
od 9lvl 3/2 poprzedniej ceny

Ewentualnie inny mnożnik ceny, ponieważ przy większych poziomach budynek będzie sporo kosztował


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: [DYSKUSJA] Budynek administracyjny - automatyczne płacen
PostWysłany: 15 Lis 2013, 16:22 
Offline

Rejestracja: 20 Sie 2012, 11:58
Posty: 582
hm pomysl ogolnie byl moj wiec wypowiem sie co nieco,
do tej pory jest placenie 500 rachunkow a wy widze chcecie doprowadzic do tego ze zmusicie do mniejszej ilosci rachunkow , mi tam pikus bo mnie stac ale co ze slabszymi? otoz widze to tak nowy budynek zgoda ale bez poziomow poziom BA decydowalby o ilosci rachunkow , mowicie o kilkudziesieciu rachunkach a gracze z kilkoma tysiacami czy 20 tys maja tych rachunkow kilkadziesiat tysiecy, zamyl automatycznego placenia byl taki ze placone byly by wszystkie rachunki... co do kosztow , w koncie premium oraz ksiegowosc czy jak to tam nazwac niech kosztuje 2-3 mld , bo gdy opcja bedzie jak teraz to slabszym graczom nie potrzeba bo bedzie mozliwosc jak teraz 500


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: [DYSKUSJA] Budynek administracyjny - automatyczne płacen
PostWysłany: 15 Lis 2013, 17:49 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 24 Lis 2010, 18:31
Posty: 2406
Miejscowość: Lipniki
Avantasia napisał(a):
hm pomysl ogolnie byl moj wiec wypowiem sie co nieco,
do tej pory jest placenie 500 rachunkow a wy widze chcecie doprowadzic do tego ze zmusicie do mniejszej ilosci rachunkow , mi tam pikus bo mnie stac ale co ze slabszymi? otoz widze to tak nowy budynek zgoda ale bez poziomow poziom BA decydowalby o ilosci rachunkow , mowicie o kilkudziesieciu rachunkach a gracze z kilkoma tysiacami czy 20 tys maja tych rachunkow kilkadziesiat tysiecy, zamyl automatycznego placenia byl taki ze placone byly by wszystkie rachunki... co do kosztow , w koncie premium oraz ksiegowosc czy jak to tam nazwac niech kosztuje 2-3 mld , bo gdy opcja bedzie jak teraz to slabszym graczom nie potrzeba bo bedzie mozliwosc jak teraz 500

Dlatego liczę, że to Ci wypowiedzą się Ci więksi gracze ile rachunków by ich satysfakcjonowało na poziom BA.


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: [DYSKUSJA] Budynek administracyjny - automatyczne płacen
PostWysłany: 15 Lis 2013, 18:06 
Offline

Rejestracja: 20 Sie 2012, 11:58
Posty: 582
jak dotad w premium jest 500 , mysle ze co poziom to kolejne 500 byloby ok mniejsza ilosc dla wiekszych nie mialaby sensu jednak mozna by wprowadzic te mozliwosc powyzej 100 poziomu BA kazdy poziom wiecej niz 100 to 500 rachunkow wiecej , duzi maja juz takie poziomy wiec nie bedzie to zbytnio uciazliwe a mniejsi nie beda miec problemu bo te 500 z kont premium jest wystarczajace nawet na 2-3 tys zestawow
100 poziom BA=1000 rach
101 ----------= 1500 itd


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: [DYSKUSJA] Budynek administracyjny - automatyczne płacen
PostWysłany: 15 Lis 2013, 19:37 
Offline

Rejestracja: 28 Maj 2013, 12:58
Posty: 126
speedy napisał(a):
Dlatego liczę, że to Ci wypowiedzą się Ci więksi gracze ile rachunków by ich satysfakcjonowało na poziom BA.


"Więksi" gracze to ciągną na premium a tam jest płacenie rachunków za pomocą 1 kliknięcia, wiec nie wiem po co im automat. "Małym" to tez jest potrzebne, zwłaszcza jak się uzbiera z kilku dni to jest ich cała masa. Jak coś już robić to coś co przyda się wszystkim graczom a nie tylko "wybrańcom".

Rachunki generują pojazdy i od ilości posiadanych pojazdów to bym uzależnił a nie od BA. Nawet na poziomie poniżej 100 BA można mieć tysiące pojazdów, więc może lepiej to jakoś powiązać jedno z drugim np. 1 BA to 2% z ilości posiadanej floty transportowej.


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: [DYSKUSJA] Budynek administracyjny - automatyczne płacen
PostWysłany: 16 Lis 2013, 00:59 
Offline

Rejestracja: 18 Sty 2013, 23:24
Posty: 575
Viserion napisał(a):
speedy napisał(a):
Dlatego liczę, że to Ci wypowiedzą się Ci więksi gracze ile rachunków by ich satysfakcjonowało na poziom BA.


"Więksi" gracze to ciągną na premium a tam jest płacenie rachunków za pomocą 1 kliknięcia, wiec nie wiem po co im automat. "Małym" to tez jest potrzebne, zwłaszcza jak się uzbiera z kilku dni to jest ich cała masa. Jak coś już robić to coś co przyda się wszystkim graczom a nie tylko "wybrańcom".


Nie wiem czy wiesz ale na raz z premium można spłacić 500 rachunków.

Weźmy na "chłopski" rozum na poziom BA przypadają 2 garaże, jak by je max rozbudować było by 300 miejsc, przyjmijmy że każde auto "produkuje" 1 rachunek za paliwo dziennie. Oznacza to że optymalną ilością było by ponad 300 rachunków na poziom BA.
Płacenie automatyczne od początku miało być rozwinięciem BA więc nie ma potrzeby budowania nowego budynku.


Góra
 Profil  
 
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Zamknięte forum Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 22 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

Szukaj:
Skocz do:  
cron

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group alveo