pifpaf napisał(a):
Hej Speedy pomysł jest dobry ale czy naprawdę chcesz sobie tak bardzo skompliwować proste zadanie?
Nie może być tylko miejsce na wpisanie ilości do max 1000k ? Po co komplikować jakieś stawki za km i uzależniać tym wybór miast startowych i końcowych. Zacznie się płacz ze auta się długo ładuja i krótkie terminy są zakrótkie z portugali do rosji czy nawet z polski do krasnojarska max 14 dni z powrotem czasem jest za mało jak jest kiepska pogoda (ostatnio tylko jest kiepska) lub okres zimowy.wysoka stawka za bliskie zlecenie za bardzo nie zachęci bo i tak się nie będzie oplacac a konkursy są systematycznie wiec szkoda czasu i roboty.Jedynie opcja 3 nic nie zmieni wg starego systemy a kto będzie się chciał to sobie wybierze.Mimo wszystko ja myślę że szkoda roboty z kombinacjami stawek itd.do konwojów wystarczy wpisanie konkretnej dużej ilości do 1000k jednorazowo i o to chodzilo.
To wcale nie jest skomplikowane, a z Twojej wypowiedzi wnioskuję że wystarczy zmienić zakres terminowy, na maks 21 dni.SOVEREIGN napisał(a):
Pomysł dobry

ale mogła by być jeszcze możliwość wyboru ilości precyzyjnie pod posiadane pojazdy lub łączenie zleceń w spedycjach . Ułatwiło by to operowanie konwojami

Stawki powinny być też różne od ilości nie tylko odległości np. im większe zlecenie pobierasz tym lepsza kasa ( zmusi to spedycje do wspólnego działania a nie jak w wielu przypadkach każdy sobie )
Ilości będą podawać gracze co do 1 KG.
Podoba mi się także pomysł dotyczący bardzo dużych ilośc - takich co nie jest wstanie przewieźć jeden gracz sam i muszą się zmobilizować aby wykonać zlecenie - wtedy możemy dorzucić coś do stawki za kilometrCassiopeya79 napisał(a):
Wystarczy tylko dodać ręczną możliwość wyboru wielkości zlecenia i będzie git. Takie jest moje zdanie i o to głównie chodziło. Po co kombinować?
Po to by dać niektórym graczom nutkę "ryzyka" gdy będą chcieli więcej zarobić.
Po drugie jest potrzebna opcja do tego by dopasowywać sobie zlecenia do taboru graczy czy całych spedycji i to przyzna każdy.RedByk666 napisał(a):
A Ja nie wiem co powiedzieć na propozycję tych zmian, bo mając parę konwoi zauważyłem ,że ciężko jest złapać zlecenie powyżej 60k, jak konwój PG ma ponad 15k to system szuka mi zlecenia w 90% do 5k i klikania jest 1/2 dnia. Może dlatego wpisanie ilości jest dobrym rozwiązaniem, bo zaoszczędzimy czasu na szukaniu zleceń? Chociaż nie ukrywam, ze opcja z losowaniem trasy jest ciekawa czyli opcja a i b, myślę, ze c już w tej chwili jest. Po 2 nie wiem czy termin 14 dni w niektórych przypadkach będzie za krótki, może max termin zrobić 21 dni?
Dokładnie to
Nowy system rozwiązuje problem i do tego daje ciekawe możliwości.Ale jeśli ktoś nie wybiera "miasta końcowego lub idzie w ciemno" to system pokaże pełne dane dopiero w dyspozytorni 
Avantasia napisał(a):
moim zdaniem najprosciej wywalic wszystkie zlecenia w obecnej formie , i zrobic cos takiego:
nie ma gotowych zlecen tylko sami wpisujemy dokladna liczbe ton czy kg , system okresla sam kwote za zlecenie i tu cos o czym speedy rozmawialismy , czyli podajemy termin na jaki jestesmy w stanie dowiezc towar , max 14 dni jest na terazniejsze trasy zupelnie wystarczajace, czyli powiedzmy w widelkach na dalekie trasy kazdy dzien kroctszy co wpiszemy bonus powiedzmy 10% do zaplaty ale kara rowniez by wzrastala,
przeciez to by calkiem ulatwilo graczom pobieranie zlecen a system zamiast generowac tysiace zlecen bez sensu generowalby tylko kwote za zlecenie..... proste i bez kombinowania
odpadlby problem zlecen dla malych graczy bo teraz ciezko cokolwiek zlapac
jak rowniez duze firmy mialyby tez prosciej
w zleceniac spedycyjnych zostalby tylko filtr rodzaju transportu
Gdy wszystko będzie w porządku, może usuniemy stary system zleceń, nie wykluczam. A może ten system będzie tylko dla spedycji które mają ponad 90% reputacji, jak spadnie to szukasz po staremu 
Viserion napisał(a):
Co do "ręcznego wpisywania" dokładnej ilości to chyba już przesadzacie. To zleceniodawca narzuca ilość a nie spedytor. Chcecie wozić na raz to bierzcie mniejsze ilości, a nie upraszczacie wszystko do granic możliwości. Przy takim podejściu ta gra zamieni się w banalną klikanke "pobierz- wyślij"

Jeśli zaczną skracać termin to już nie będzie tak prosto
Z warunkiem reputacji 90% opcja nie będzie dostępna dla wszystkich.Przepraszam że na żółto ale chciałem bardziej pokazać chyba bardzo treściwe zdania.