Dlaczego Konwoje są tak ważne?
Z prostego powodu jeden Konwój zastąpi:
- 100 aut na S6, 150 na pozostałych światach,
- minimum 200 kierowców na s6, i minimum 300 kierowców na pozostałych
To jest ogromne odciążenie serwera...Nie chcę otwierać nowych światów, (S6 także kiedyś się zapełni).
Naszym ratunkiem (wszystkich graczy s2,s3,s4,s5,s6) są Konwoje, powinny być wprowadzone dawno temu, ale jak widać nie było mi dane wpaść na taki pomysł

Jednak z tego co widzę gracze mają niechęć do zamiany swoich aut na Konwoje, głównie przez Eventowe Konvertici...
Ale proszę się nie obawiać tego, skoro były Eventowe Konvertici to mogą się pojawić "Eventowe Konwoje".Druga sprawa dużo osób narzeka na wprowadzenie technologii (s2,s3,s4,s5).
Każda gra wprowadza "aktualizacje" które poprawiają stary niedoskonały skrypt. Tylko te inne gry robią to szybciej, bo mają "sztab ludzi". Aktualnie będą obejmowane technologiami tylko te auta które maja odpowiedniki w Konwojach, więc macie jeszcze czas,
a nie zamierzam szybko objąć technologiami starych najlepszych aut - spokojnie..
Jednak temat jaki chciałem poruszyć jest inny.
Jak zachęcić do zmiany Was na Konwoje? Ze sprawy Eventowych Konverticów wynika że ładowność dla Was ma duże znaczenie.
Proponuję:1. Eventowe silniki dla Konwojów, coś jak "Konvertic"
2. Podnieść prędkość Konwojów, w końcu auta jadące w Konwoju w rzeczywistości jadą szybciej

3. Sprawa Konkursów, jak już niektórzy zauważyli, Konwoje mogą powodować dodatkowe koszty w zleceniach, dlatego proponowałbym aby Garaż Konowjowy liczył się w Konkursach Spedycyjnych
jako połowa miejsc - zapewne często będą jeździć na pusto.
Czy ktoś ma jeszcze jakieś inne propozycje które zachęciłyby go do zmiany na Konwoje?Proszę nie "hejtować" to co opisałem to są pomysły, czekam na opinie "budujące pomysł", odpowiedzi typu: "nie, bo nie" będą kasowane, szukamy rozwiązania więc wszystkie "wypowiedzi / zdania" nie związane z tematem będę kasował, aby nie zacierały sensu tematu.