Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina




Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 17 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Czy podoba Ci sie pomysł?
Ankieta zakończyła się 26 Cze 2017, 11:57
Tak 81%  81%  [ 17 ]
Nie wiem 10%  10%  [ 2 ]
Nie 10%  10%  [ 2 ]
Razem głosów : 21
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Siedziba spedycji
PostWysłany: 16 Cze 2017, 18:38 
Offline

Rejestracja: 06 Kwi 2017, 18:10
Posty: 2
Pomysł z rozbudową budynku/bazy spedycji jest w porządku, ale ja bym nie powielał tych samych badań co w dziale technologii. Mija się to trochę z celem.

Proponowałbym pójść w trochę innym kierunku np. zakupy grupowe.

- można rozbudować spedycyjny zbiornik paliwa (hurtowe zakupy dużych ilości). Im wyższy poziom tym większy rabat na zakup paliwa. Rozwijając ten pomysł dla ograniczenia kosztów ze zbiornika spedycyjnego gracze mogli by sami rozwozić paliwo do swoich garaży.

- niższe ceny na zakupy flotowe naczep lub samochodów u dealera. Dodatkowe usługi np. chiptunning lub dodatkowe wyposażenie

- rozbudowany warsztat który skróciłby czas naprawy samochodów i naczep. Tutaj można by też wprowadzić tańsze naprawy np. rabata na zakup opon czy innych części. Wprowadzić jakiś harmonogram napraw lub naprawy na bieżąco w niewielkim zakresie.

- korzystniejsze warunki ubezpieczenia

- abonament na przeprawy/prom itp. np. na 100 przejazdów lub czasowy

- dostęp do stałych kontraktów np. co dziennie lub co tydzień trzeba wykonać zlecenia na xxx ton, przez dłuższy okres czasu tydzień/miesiąc (chodzi o to żeby nie wwysyłąć 100 zestawów na raz tylko powiedzmy 20 co tydzień).

- system rozbudowanych przetargów gdzie nie wystarczy podać tylko ceny ale też termin dostawy, ilość samochodów użytych do przewozu i spełnić jakieś warunki poboczne

Może coś z ładunkami specjalnymi żeby trzeba było wynająć do tego specjalny sprzęt jakieś dźwigi, pilota itp. Nie wiem czy mnie za bardzo fantazja nie ponosi i czy to jest do zrealizowania.


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: Siedziba spedycji
PostWysłany: 17 Cze 2017, 23:17 
Offline

Rejestracja: 04 Wrz 2016, 03:34
Posty: 6
co ze spedycjami jednoosobowymi? jakie to bedzie mialo korzysci dla nich?
a gdyby zrobic mozliwosc kupienia specjalnych (eventowych) konwoi albo eventowych aut i postawic je jakby w komisie spedycyjnym? Kupuje za spedycyjne pieniadze 100 konwoi eventowych a pozniej członkowie spedycji płacac na konto spedycji odbieraja je sobie.wtedy pieniadze nie beda lezaly odłogiem tylko beda pracowały... i mowie tylko o pieniadzach bo czeki to juz kazdy sam bedzie sobie inwestował. Chociaz z drugiej strony ja mam na koncie 1200 czekow i w ogole nie moge ich ruszyc... ani wypłacic ani niczego kupic. szkoda.


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: Siedziba spedycji
PostWysłany: 21 Cze 2017, 15:03 
Offline

Rejestracja: 21 Gru 2016, 12:34
Posty: 158
Miejscowość: Rogów
Dolacz do spedycji wieloosobowej. Pomysl zaklada ze dzieki badaniom zachecamy graczy do wstapienia do spedycji i wozenia zlecen spedycyjnych skoro grasz sam to sobie radz. Tez bedziesz mogl badac nowe technologie ale zajmie Ci to wiecej czasu i wiecej sam bedziesz musial wydac. Noe ma co pod jednoosobowki cos zmieniac juz widac w przypadku eventu progresji jaka jest przepasc pierwsze miejsca zajmuja gracze z jednoosobowek i nie jest to efekt czestego grania.


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: Siedziba spedycji
PostWysłany: 21 Cze 2017, 15:04 
Offline

Rejestracja: 21 Gru 2016, 12:34
Posty: 158
Miejscowość: Rogów
Co do aut eventowych to po co o tym poszesz skoro grasz w jednoosobowej. Czyli wychodzi ze te konwoje zakupisz sam dla siebie a nie jak napisales dla czlonkow spedycji ktorych u Ciebie nie ma


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: Siedziba spedycji
PostWysłany: 14 Lip 2017, 17:54 
Offline

Rejestracja: 12 Kwi 2016, 19:28
Posty: 16
Miejscowość: Gdynia
Jeśli to będzie działać tak jak napisałeś nasze BA to wszystko jest ok, czyli 1 poziom siedziby daje nam możliwość badania na raz dwóch badań, jeśli nie to uważam że rozbudowa siedziby spedycji jest bezcelowa bo wydłuża on tylko nam możliwość budowania kolejnego DT to może od razu dodać do danej technologi parę dni badań. A może warto pomyśleć nad tym aby poziom naszej siedziby spedycji dawał nam takie możliwości jak nasz DT czyli każdy kolejny poziom skraca termin kolejnego badania.

_________________
S6-Nienormatywny
S7-Marcin9220


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: Siedziba spedycji
PostWysłany: 24 Sie 2017, 13:15 
Offline

Rejestracja: 05 Lip 2016, 12:40
Posty: 5
proponuje tez wprowadzic w siedzibie opcje im wiekszy poziom siedziby tym wiecej zastepcow moze miec szef spedycji


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: Siedziba spedycji
PostWysłany: 26 Sie 2017, 08:43 
Offline

Rejestracja: 10 Cze 2015, 06:00
Posty: 4
Po pierwszych dniach dzialania siedziby nasunela mi sie pewna rzecz
jesli ma to sluzyc wspolnemu graniu kasa na badania i rozbudowe powinna isc ze wspolnego konta czyli spedycyjnego a nie z nazwijmy to prywatnego czlonka spedycji


Góra
 Profil  
 
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 17 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

Szukaj:
Skocz do:  
cron

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group alveo