Witam.
Powiem tak, zacząłem grać w CT z powodu mojego kolegi - zapaleńca, ale wciągnęło mnie na tyle, że chcę pomóc w rozwoju gry.
Osobiście jestem obecnie kierowcą oraz "dyspozytorem terenowym" w turystyce zagranicznej a mogę się wypowiadać w tematyce:
Przewóz osób:
- komunikacja miejska (zakłady prywatne, Warszawa)
- przewozy regionalne (PKS)
- przewozy międzynarodowe (podnajem dla największego polskiego przewoźnika)
- turystyka krajowa oraz zagraniczna (podnajem dla firm turystycznych - zagranica dwóch z TOP3 polskich biur podróży)
Przewóz towarów (przyznaję, mniejsze doświadczenie niż w przewozach osób):
- spedycja krajowa
- spedycja międzynarodowa
Jestem szczęśliwym posiadaczem zawodowego prawka w kategoriach C+E, D+E a jak wcześniej wspomniałem ta gra wciągnęła mnie już chyba na dobre (chociaż dopiero co zacząłem). Chciałbym pomóc w rozwoju gry, jeśli chcielibyście się czegoś dowiedzieć służę pomocą, najlepiej FAX w grze(
http://s3.cargotycoon.pl/index.php?acti ... e&id=17102) lub PW tutaj, bo aktualnie mam nadmiar czasu - kontuzja, 3 miesiące poza trasą :'((( Jak coś mogę pomóc przy pomysłach na transport i magazyny ale muszę znać konkretnie zagadnienia - co Was interesuje

W razie czego mogę podpytać znajomych bo firma w której pracuje zajmuje się w głównej mierze przewozem osób ale towarami zapychamy luki w sezonie zimowym (o dziwo mamy nawet własny magazyn)

AHA, co do pomysłów...
1. W zakładce zlecenia fajnie byłoby móc szeregować zlecenia wg poszczególnych parametrów (tonaż, dystans, zapłata, kara, miasto itd - sorry za brak kolejności ale akurat jest przerwa techniczna)

2. Na przykładzie. Mam MSa 21700kg. Zebrałem zlecenia z Warszawy do Częstochowy na 19000kg więc zostało mi 2700kg luzu... Do Łodzi miałbym zlecenie na 2100kg czyli zostało by tylko 600kg luzu, gdyby się dało ustawiać trasę... Wiecie, nie raz zdarzyło mi się gdzieś jechać i np jadąc z Wawy, zostawiałem w Łodzi 2 tony, w Piotrkowie Trybunalskim 5 ton, dalej szła Częstochowa i na koniec Opole. Pomyślcie nad możliwością ustawiania trasy, chodźby na dwa miasta, może to nic nie zmieni dużym przewoźnikom ale tym mniejszym dostarczy frajdy na początek

Pozdrawiam i nie ukrywam, liczę na kontakt